Dommedag i Skreppebrøtin

Fønhusdagene 2017

Publisert: 05/04-2017

Fønhusdagene, de fjerde i rekka, ble vel gjennomført i tidsrommet 25.juni til 2.juli. De startet med Vassfardagen, arrangert av Vassfaropplevelser, som foregikk på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret. Det var en dag for hele familien, med foredrag, underholdning, kajakkpadling, snekring av fuglekasser, fiskekonkurranse med meir. Ca. 300 deltok på dette arrangementet.

Nytt av året var et skuespill som ble oppført på biblioteket på Bagn. Vel 100 såg forestillingen som heitte ”Domedag i Skreppebrøtin” et skuespill skrevet av Mikkjel Fønhus i 1927. De lokale skuespillerene var Elling Veimodet som Lars Skreppebrøtin, Bjørg Ingrid Brenno som Berte i Skreppebrøtin, Hans Allergoth som bokselgeren Hans Feto og Åse Østgård Hagen som nabobudeia Guri Rabben. Stykket var en komedie og latteren stod i taket den timen skuespillet varte.

Det gikk tre forskjellige turer til ulike mål i løpet av uka. Først tur til Tjuv-Hanshula med 20 deltakere, denne stien ble åpnet i 2016. Neste tur gikk på Ruggstien i Vassfaret med ca 20 deltakere og siste dagen, på søndag, gikk turen til Kverrvilljuvet med ca 30 deltakere. Ellers gjennomførte Begna elv i samarbeid med Den norske turistforening, avd. Valdres, fleire flåteferder på elva Begna. Morudstranda Kolonicamping var innkomsten for Mikkjel Fønhus’ sykkelløp der alle deltakerne fikk et flott diplom med bilde av Mikkjel Fønhus ved sida av sin kjære sykkel gjennom fleire tiår.

Søndag var det også samling på Nissebakken med omvisning i husa og enkel servering. Værgudene var i det gode lunet hele uka gjennom og til sammen deltok det ca 600 personer fra Valdres og omegn. Mikkjel Fønhusforeningen takker deltakere og samarbeidspartnere for meget vellykkede Fønhusdager 2017.

cross