Fønhusdager 2016
Visning av filmen "Trollelgen"

Fønhusdagene 2016

Publisert: 05/04-2016

Fønhusdagene 2016 foregikk fra 25.juni til 2.juli. Det hele startet med familiedag på Piltingsrud lørdag med diverse aktiviteter på dagen og fest på kvelden. Ca 800 var innom dørene på Piltingsrud gard i løpet av lørdagen.

Søndag var det «Vassfardagen» på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret med over 300 besøkende til tross for dårlig vær. Filmen «Trollelgen» ble vist på Søre Lokalet i Hedalen på kvelden med 50 besøkende.

Tirsdag var det litteraturdag på biblioteket på Bagn med utstillinger av og om Fønhus. Filmen «Trollelgen» ble også vist her på kvelden, med 55 besøkende.

Onsdag arrangerte Vassfaropplevelser guidet tur til bjørnehiet «Festningen» i Vassfaret.

Torsdag var det åpning av stien til Tjuvhanshola i Buvassfaret. Medarrangør var DNT Valdres. Det er lagt ned mye arbeid med rydding og merking av stien til Tjuvhanshola. En spesiell takk til Hans Martin Grimsrud og Harald H Hougsrud som har stått for arbeidet. Det var ca. 60 stk. som var med på åpningsturen. Ved hula fikk vi oppleve ett tablå rundt historien om skoggangsmannen kalt Tjuvhans. På kvelden var det foredrag og visning av filmen «Trollelgen» på Piltingsrud gard.

Fredag og lørdag var Langedrag Camping, Morudstranda Kolonicamping, Bagn og Reinli jeger- og fiskeforening og Sør-Aurdal grunneierlag Begna elv arrangør av ulike aktiviteter som fiskekonkurranse i Begna elv, natursti og fiskedag for barn, og sykkelløp ved Begna og Begnadalen idrettslag. Lørdagskveld avslutning på Morudstranda camping med fest. Alle arrangementene hadde stor tilstrømning av folk.

Fønhusdagene er en aktiv og engasjerende promotering av forfatteren Mikkjel Fønhus, som med sitt forfatterskap favner hele Sør-Aurdal. Det er en stor tilfredstillelse for foreningen at vi kan samordne mange ulike aktører/ arrangement med felles markedsføring av forfatteren Mikkjel Fønhus og bygda Sør-Aurdal. Vi takker alle arrangørene for godt samarbeid.

Arne Erik Fønhus har holdt flere foredrag om Mikkjel Fønhus rundt omkring i fylket, for ca. 400 personer til sammen. På Nissebakken har det vært mange visninger i sommerhalvåret.

Vi vil også berømme og takke kommunen for verdifull bistand med de ulike prosjekter.

cross