Fønhusdagene 2015
Mye folk på Nissebakken

Fønhusdagene 2015

Publisert: 05/04-2015

Fønhusdagene gikk av stabelen for andre gang 27. og 28.juni 2015.

Programmet lørdag foregikk på Nissebakken hvor det møtte opp bortimot 100 personer. Søndagen var det program på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret. Arrangør her var ”Vassfaropplevelser”

Dagen ble åpnet av Amund Fønhus Stensrud kl. 12. Det var omvisning i heimen til Fønhus og det vesle museumsstabburet på garden. Naturfotograf Thomas Mørch hadde stilt ut mange flotte bilder, hovedsakelig fra Vassfaret. Utover dagen viste dyktige lokale skuespillere ulike tablåer fra Fønhus sitt forfatterskap, bl.a. scener fra boka ”Hallingsvarten” . Det var også opplesninger fra noen av bøkene til Fønhus. På tunet var det også utstilling av gamle skogredskaper som ble demonstrert for de frammøtte.

Ulf Myrvold, kjent for sine naturprogrammer i NRK, holdt et svært interessant foredrag om sitt forhold til Fønhus og bøkene hans. Som avslutning på dagen var det vandring opp til Hølerajuvet. Ulf Myrvold var med som guide på turen.

Nytt denne gangen var at de ble arrangert et sykkelløp som gikk fra Fønhusbrua til Morudstranda Kolonicamping. Fredag til lørdag arrangerte Bagn og Reinli jeger og fiskeforening natursti på Morudstranda, samt at Begna elv hadde fiskekonkurranse som foregikk fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag.

cross