Fønhusspelet, arrangert av Cato Skimnten Storengen

Fønhusdagene 2014

Publisert: 05/04-2014

De første Fønhusdagene foregikk 21. og 22.juni 2014.

Lørdag 21. var det på Nissebakken, stedet hvor Mikkjel Fønhus levde hele sitt voksne liv. Søndag 22. var det program på Skrukkefyllhaugen inne i Vassfaret.

Det møtte opp mye folk på Nissebakken, nær 200 var innom i løpet av dagen, det var både bygdefolk, folk fra andre kommuner i Valdres, hyttefolk og langveisfarende.

Nissebakken ble åpnet på formiddagen kl. 11. med omvisning i skrivestua til Fønhus, som står slik den sto den dagen forfatteren gikk bort i oktober 1973. Det var også omvisning i et lite minimuseum som dattera til Fønhus, Gudbjørg Fønhus Stensrud, fikk laget i stand for noen år siden. Ordfører Kåre Helland foretok den offisielle åpningen. Cato Skimten Storengen fra Hedalen stod for regien av Fønhusspelet som ble vist på tunet på Nissebakken. Dyktige lokale skuespillere og dansere viste ulike tablåer fra Fønhus forfatterskap, blant annet fra Trollelgen.

I Fønhus’ ånd ble det servert flesk og duppe, mat som Fønhus også likte å lage på de mange turene sine ute i skog og fjell. Som avslutning på dagen var det vandring opp til Hølerajuvet, eller Kverrvilljuvet som Fønhus kaller det i en av sine første bøker "Det skriker fra Kverrvilljuvet"

cross